PERGI JAHANAM DENGAN ISRAEL.

YA ALLAH ...ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL.

Gambar hari Ini

Gambar hari Ini
Seloka Kedah

Solat.

Solat.
Sembahyanglah Kamu, Sebelum Kamu di Sembahyangkan

PALESTINE

PALESTINE
Ya ALLAH selamatkanlah bumi Palestin dan juga saudara seagama kami di sana....Amin.

Saturday, 30 June 2007

Masjid Hudaibiyah


Tempat di mana Perjanjian Hudaibiyah ditandatangani.

Wednesday, 27 June 2007

Rakan Sebilik di Taibah Hotel


Dallah Taibah, hotel 4 bintang yang terletak di hadapan Masjid Nabawi. Cikgu Hj Aziz, Ustaz Aris Hazlan, Hisyam dan Pakcik Hj Hassan.

Tuesday, 26 June 2007

Masjid Nabawi


Masjid Nabawi di Madinah... Sesiapa

yang beribadat di dalam masjid ini pahalanya bersamaan dengan seribu kali ganda daripada masjid-masjid lain kecuali Masjidil Haram. Di dalam masji inilah terdapatnya Makam Rasulullah saw, Saidini Abu Bakar dan Saidina Umar... Untuk keterangan lanjut sila layari www.ibnu-ismail.blogspot.com

Monday, 25 June 2007

Rakan Sebilik


Rakan-rakan sebilik sewaktu di hotel penginapan di Makkah. Saiful, hazril, pakcik Sabar, atoi dan Koi. Gambar diambil di pintu gerbang berbentuk rehal di sempadan tanah haram........

Sunday, 24 June 2007

Masjid Quba


Nabi saw pernah bersabda bahawa sesiapa yang datang ke masjid Quba dalam keadaan telah berwuduk dari tempat tinggalnya lalu dia mengerjakan solat di dalamnya, maka pahalanya sama dengan sekali melakukan umrah. Jadi rebutlah peluang ini, jika anda berkesempatan untuk menziarahi masjid Quba ini.

Tetamu Allah
Semua orang diberi peluang oleh Allah SWT untuk datang menziarahi al-Haramaain. Gambar bawah bersama Amy Search sewaktu di hotel penginapan di Madinah.
Gambar atas bersama Dato Ismail Kamus, di ladang kurma.

Thursday, 21 June 2007

Makam Syuhada


Alakari bergambar berlatar belakangkan Makam Syuhada.Makam yang menempatkan para pejuang Islam yang gugur SYAHID sewaktu

berjuang dalam peperangan UHUD.Antara yang terkorban termasuklah Saidina hamzah,bapa saudara nabi.

Jabal Rummah


Bersama Alakari di atas Jabal Rummahbukit yang menempatkan pasukan memanah tentera islam sewaktu Peperangan Uhud.Akibat ingkar kepada pesanan Rasulullah s.a.w menyebabkan pasukan memanah ini turun ke bawah meninggalkan bukit ini.Keadaan ini menyebabkan tentera islam tewas dalam peperangan ini.

Wednesday, 20 June 2007


Dalam Masjidil Haram (tingkat atas).Ramai jemaah sedang bertawaf mengelilingi kaabah.Walaupun cuaca panas tetapi para jemaah tetap tabah melakukan tawaf.Gambar di tempat penternakan unta.Kat sini boleh tengok unta dan dapat minum susu unta.Bersama-sama rakan setugas dari SK Sulaiman, Bentong.

Dari kiri :Kak Ita, Kari, Aku, Sifu Aris dan Kak Ina.

Wednesday, 13 June 2007

Kembara di Bumi Ambia


Bukit di mana tempat pasuka memanah yang ditugaskan oleh rasulullah untuk berkawal semasa berlakunya peperangan uhud.Namun disebabkan oleh perasaan tamak untuk mendapatkan harta rampasan perang menyebabkan mereka meninggalkan bukit ini.Ini telah menyebabkan tentera islam telah tewas dalam peperangan uhud ini.