PERGI JAHANAM DENGAN ISRAEL.

YA ALLAH ...ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL.

Gambar hari Ini

Gambar hari Ini
Seloka Kedah

Solat.

Solat.
Sembahyanglah Kamu, Sebelum Kamu di Sembahyangkan

PALESTINE

PALESTINE
Ya ALLAH selamatkanlah bumi Palestin dan juga saudara seagama kami di sana....Amin.

Sunday, 19 April 2009

Seronoknya Zaman Kanak-Kanak

Seronoknya zaman kanak-kanak, tak yah pikir tentang masalah duit,masalah rumahtangga, masalah negara,dan lain-lain lagi. Hidup penuh dengan keseronokkan bermain. Alangkah seronoknya jadi kanak-kanak.

Friday, 3 April 2009

Majlis Penangguhan Bulan dakwah

Pada tanggal 28 mac 2009 SKS telah mengadakan Majlis Penangguhan Bulan dakwah peringkat beserta dengan Majlis sambutan Maulidur Rasul. Antara acara yang diadakan pada hari tersebut ialah perarakkan serta berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw, ceramah maulidur rasul oleh Tn.Kadi Dearah Raub dan majlis penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang acara yang dipertandingkan sempena Bulan Dakwah.Perarakkan sambil berselawat memuji kebesaran nabi Muhammad saw diketuai oleh Ustaz Nazari dan juga Tn Guru Besar.
Antara murid-murid lelaki yang mengambil bahagian dalam perarakkan ini.Kelihatan juga Cikgu Wan Sakiman segak berbaju melayu. Ada baju melayu demo ingatkan takdok!!!

Pn Emi dan Cik Juliya turut mengambil bahagian berjalan bersama-sama murid-murid perempuan.Perarakkan bermula di tapak perhimpunan sekolah melalui jalan besar di tengah bandar dan berpusing menyusuri jalan bersebelahan dengan pejabat pos Bentong. Terima kasih kepada anggota polis yang mengawal lalu lintas sepanjang perarakkan ini berlangsung.
Murid-murid Pra sekolah juga mengambil bahagian. Kelihatan farah Amalia, Shasya dan Auni sedang berjalan dengan penuh semangat.