PERGI JAHANAM DENGAN ISRAEL.

YA ALLAH ...ENGKAU HANCURKANLAH ISRAEL.

Gambar hari Ini

Gambar hari Ini
Seloka Kedah

Solat.

Solat.
Sembahyanglah Kamu, Sebelum Kamu di Sembahyangkan

PALESTINE

PALESTINE
Ya ALLAH selamatkanlah bumi Palestin dan juga saudara seagama kami di sana....Amin.

Sunday, 27 December 2009

Aktiviti Musim Cuti

Makteh mengabadikan gambar bersama anak-anak saudaranya di RFC Sungai Petani.

Sesiapa yang bercuti ke utara tanahair, jangan lupa singgah di Radix Fried Chicken di Sungai Petani. Rasanya enak dan dijamin halal 100%.

MANDI MANDA DI LATA CHELAK

Mandi manda di Lata Chelak yang airnya sejuk dan jernih.


Eiii...sejuknya, amsyar dan farah menggigil kesejukan.



Kalau ada masa lapang, bawalah keluarga anda untuk datang berkelah ataupun mandi-manda di sini. Suasana yang damai, tenang dan airnya yang jernih lagi bersih boleh membuatkan sesiapa yang berkunjung merasa puas.

Beberapa Aktiviti Semasa Cuti

Program Korban.

Korban Perdana Surau al-Munir , Kg Bukit Iboi.
Bergotong royong memotong daging lembu yang dikorbankan. 5 ekor lembu telah dikorbankan untuk diagihkan kepada penduduk kampung Bukit Iboi.
Sebahagian daging dimasak untuk dihidangkan kepada mereka yang hadir dan mereka yang membantu menjayakan ibadat korban pada tahun ini.


ZIARAH

Alfatihah untuk mereka yang telah pergi bertemu Ilahi.
Tok Chai..Hj Md Daud Bin Saman
Tok Wan.....Hjh Leha Binti Ibrahim
Tok Nyang....Esah Binti Ali
Makcik....Solehah Binti Hj Md Daud
Semoga Allah Taala menempatkan mereka bersama orang yang beriman.

Monday, 23 November 2009

Graduasi Pra Sekolah 2009.

Alhamdulillah....Farah Amalia binti Alhisam telah berjaya menamatkan sesi pengajiannya di Pra Sekolah Sk Sulaiman. Sesi graduasi telah dijalankan pada 19 November 2009 bersama dengan Hari Anugerah Cemerlang.Gambar 1 :Farah Amalia bergambar beramai-ramai bersama dengan rakan-rakan , Guru Besar SKS dan juga YDP PIBG SKS.
Gambar 2 & 3 : Farah Amalia berpakaian jubah graduasi. Dia mengadu jubah dia labuh sangat susah nak jalan, sebab tu masa naik ke pentas diangkatnya jubah.


Bergambar bersama ayahnya selepas menerima sijil tamat pengajian untuk tahun 2009. Next year farah akan terima lagi coz tahun 2010 farah akan sekali lagi memasuki Pra Sekolah.

Sunday, 22 November 2009

Basikal Baru.



Untung Farah ngan Amsyar, kecil-kecil lagi dah dapat basikal. Ayahnya dulu masuk sekolah menengah baru dapat merasa naik basikal sendiri. Itupun sebab nal bawa p sekolah kalu tak tak merasa la nak dapat basikal sendiri. Maklumlah mak ngan ayah bukan orang berada sangat.......

Annual Dinner 2009

Annual Dinner KGP SK Sulaiman 2009 telah diadakan pada malam Rabu, 18 November 2009. Annaul Dinner ini di adakan di Bukit Tinggi Resort. Mari kita lihat beberapa gambar menarik sepanjang annual dinner....Roja Mukarjee yang menjadi tumpuan pada malan ini. Kak Remy pun tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan Roja Mukarjee.
Apa yang didoakan oleh Ust Nazari tu...?Doa makan tau doa selamat bertunang?
Dan apa pula yang sedang perhatikan oleh Farah dan Auni ni...?
Antara tetamu yang hadir pada malam ini. Masing-masing melaram dengan pakaian cantik...
Kak Ani bersama husband dan anak-anak, Kak Pah ngan abg Piangnya, Kak Zu dan anak-anak
Kak Remy sekeluarga dan ramai lagi...


Berbaris untuk mengambil makanan yang dalam kategori" bolehlah" bagi aku. Secara keseluruhannya makanan yang dipilih sebagai hidangan pada malam ini kureng sikit.








Team anak beranak....Kak Zu, Kak ani, dan Kak Ma bersama anak terunanya.
Aktiviti selepas perut dah kenyang. Kari, Yoyo dan Syahir berentap di meja snooker untuk membuktikan kehandalan masing-masing. Kari telah telah menunjukkan kehandalan dalam permainan bowling setelah muncul johan bersama Pokki dalam pertandingan yang diadakan pada sebelah petang.Omar sebagai pemerhati bebas....

Sunday, 15 November 2009

Badminton Tertutup SKS

Pertandingan badminton tertutup SKS telah dijalankan pada minggu lepas. Terdapat enam pasangan yang mengambil bahagian iaitu pasangan Kari/Din, Jai / Fendi, Kime / Omar, Zam / Mizal, Yoyo / Shah dan pasangan Hise/ Pokki.
Keputusan pertandingan adalah seperti berikut :-
Johan : Kari / Din
Naib Johan : Zdcaprio / Mizal
Ketiga : Wak Kime / Omar
Keempat : Jai / Fendi
Kelima : Dikongsi bersama pasangan Yoyo / Shah dan Pokki / Hise.

Tahniah kepada yang menang, yang tak menang jangan bimbang. Tahun depan boleh balas dendam!!!!

Saturday, 31 October 2009

Geng Keras..

Hari sabtu 24 Oktober aku dapat sms dari member aku di Kuala Klawang " yob, kira jadilah g umah kome hari ni, jap lagi teman bertolak." Lama aku tak jumpa geng keras ni saudara Aswadi , kami kenal sewaktu sama-sama bertugas di Daerah Kudat, Sabah. Kira masa kat Kudat tu betul-betul geng la, ke mana saja berdua ngeteh ke, main bola ke, main badminton ke cuma satu jer aku dapat join hobi dia, mancing beb. Dia ni kaki pancing asal cuti sekolah jer sewa bot p tengah laut memancing. Sekarang duduk kat Kuala Klawang tak tahu la mancing kat mana member ni.Anak dia dah dua orang, yang sulong Ali Hassan dan yang nombor dua Ali Hussin. Yang baju merah tu bukan anak dia tapi anak aku Arif Amsyar Thank you yob atas kunjungan tempohari. Nanti bila teman dah pakai Nissan Grand Livina teman buat kunjungan balas ke Kuala Kelawang.

Sunday, 25 October 2009

Test Power

Hari Sabtu baru ni aku, pokki, zam and abe Ajak bermotosikal ke K.Lumpur. takde apapun yang specialnya cuma kita orang sesaje nak p bekfast di K. Lumpur. Haha takde keja betul korang ni. Bergerak dari Bentong kul 8.00 pagi n sampai di Gombak ( gerai dalam gambar ni) kul 9.00 pagi. Oleh kerana memang plan nak bekfast di Gombak so memang kosongkan perut lah dari rumah. Sampai je kat kedai ni terus ambik nasi lemak ngan radix tarik. Lepas sarapan gerak ke Sentul, p tukaq tayar motor letak tayar besar sikit sedap ambil lap. Ini teori Pokki la so aku pun terpengaruh maka melayang lah rm 200 pagi ni tuk dua biji tayar. Us.Zam mengambil kesempatan untuk memasang Box Givi kat belakang motor yamaha LC dia. Tu yang senyum sampai ke telinga coz Pokki puji motor dia nampak lawa bila pasang box. Haha....sayang aku tak sempat nak snap gambar motor dia.
Balik dari KL singgah minum di Genting Sempah. Sebelum balik ada pula mamat sorang ni telefon suruh belikan juga tayar motor untuk dia. sape lagi Alakari la ajak pegi sekali taknak.....

Karnival Pra sekolah Bentong

Farah Amalia telah mewakili Pra Sekolah Sk Sulaiman dalam pertandingan Hafazan Ayat lazim. Karnival ini telah berlangsung di Sk Lurah Bilut, Bentong. Walaupun tidak menang sekurang-kurangnya farah mempunyai keberanian untuk bertanding. Takpe tahun depan farah cuba lagi.

Tuesday, 20 October 2009

BELASUNGKAWA

( Gambar ABAH di zaman remaja )

Janji Allah SWT ...apabila tiba saat kematian maka tidak akan dicepatkan walau sesaat dan tidak juga dilambatkan walau sesaat. Maka takdir Allah terhadap ayahnda mertua telah ditentukan sejak azali. Maka pada pagi Isnin 12 hb Oktober 2009, bersamaan 23 syawal 1430 H tepat jam 8.45 pagi insan yang kami sapa " abah "ni telah pergi buat selama-lamanya. Abah telah pergi bertemu dengan penciptaNya. Setelah lebih kurang sebulan abah dirawat di hospital Bentong, maka janji allah telah sampai. Apabila tiba saat kematian maka tiada sesiapapun yang mampu menghalangnya. Semoga roh abah ditempatkan bersama orang-orang yang soleh. Insyaallah.... Al-fatihah.

Monday, 5 October 2009

Baby

Baby yang tengah tidur nyenyak ni telah selamat dilahirkan oleh mamanya tepat jam 4.11 am hari Rabu bertarikh 30 September 2009, bersamaan 11 syawal 1430 hijrah. Allah SWT mentakdirkan baby ini lahir dalam bulan yang sama dengan kakak dan abangnya. Kakak sulung baby ini lahir pada 23 September 2004, manakala abangnya lahir pada 25 september 2005. Alhamdulillah setiap ketentuan itu ada hikmahnya..Dan Insyaallah baby ini akan diberi nama Arif Fahmi. Semoga baby ini akan membesar sebagai seorang yang bijak dan faham akan tujuan kehidupannya. Insyaallah......

Wednesday, 16 September 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat hari raya Aidilfitri, kepada semua rakan-rakan yang sudi menjengok blog ini. Kepada rakan-rakan yang akan pulang beraya di kampung halaman masing-masing, satu pesanan untuk kalian berhati-hati memandu....Yang akan beraya di kampung isteri atau suami terimalah kenyataan ini seadanya. Tahun depan rumah kalian pula...maaf zahir batin.

Saturday, 5 September 2009

Solat Hajat ( UPSR )



Masjis berbuka puasa, solat maghrib, dan solat hajat sempena dengan peperiksaan 2009 telah diadakan di Masjid Bandar Bentong pada hari Rabu 02 September yang lepas. Solat hajat ini diadakan sebagai ikhtiar bagi murid-murid tahun 6 SK Sulaiman yang akan menduduki peperiksaan UPSR bermula hari Selasa nanti. Allah SWT mengajar kita supaya berdoa kepadaNya untuk memohon kejayaan setelah kita telah membuat persediaan yang sebetulnya. Solat hajat merupakan penyerahan kita kepada Allah SWT selepas kita telah melakukan persediaan yang terbaik untuk mencapai kejayaan.
Solat hajat ini telah diadakan di Masjid Bandar Bentong yang dihadiri oleh murid tahun 6 dan ibu-bapa masing.

Majlis dimulakan dengan majlis berbuka puasa dengan menu utama nasi tomato. Semua orang menikmati hidangan berbuka puasa dengan penuh kesyukuran dan rasa rendah diri kepada Allah SWT. Selepas itu diteruskan dengan solat maghrib berjemaah, solat hajat dan ada yang meneruskan dengan solat isyak dan tarawih. Ada yang pulang seusai solat hajat kerana meneruskan solat isyak dan terawaih di masjid atau surau yang berhampiran dengan kediaman masing-masing.
Semoga Allah SWT mengmakbulkan doa kita semua. Semoga dengan usaha kecil ini semua murid-murid SKS akan berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan UPSR kali ini. Insyallah...


Antara guru-guru yang hadir dan sempat dirakamkan gambar-gambar mereka.

Mai Oii Mai cik Maii

video

Friday, 4 September 2009

Melentur Buluh


Melentur buluh biarlah dari rebungnya.....Ajarlah anak-anak bersolat dan membaca al-Quran, agar dewasa nanti mereka menjadi orang beriman kepada Allah dan Rasulnya..

Friday, 28 August 2009

Kewajipan Berzakat

Kewajipan zakat telah disebut dalam al-quran Surah Taubah ayat 60 :

" Sesungguhnya sedekah-sedekah (zakat) itu, hanyalah untuk orang-orang fakir, dan orang-orang miskin dan amil-amil yang menguruskannya dan orang-orang muallaf yang dijinakkan hatinya, dan untuk hamba-hamba yang hendak memerdekakn dirunya, dan orang-orang yang berhutang dan untuk ( dibelanjakan pada ) jalan Allah, dan orang-orang musafir ( yang keputusan ) dalam perjalanan. ( ketetapan hukum yang demikian itu ialah ) sebagai satu ketetapan ( yang datangnya) dari Allah. Dan( ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana ".

Sketsa Ramadhan

Bila datang bulan ramadhan bermacam ragam dan peristiwa pelik yang melanda manuasia...antaranya:

Surau dan masjid penuh sesak, kalau bulan-bulan lain nak dapat satu saf pun susah.
Mamat-mamat yang tak penah nampak kat masjid sebelum ni, tiba-tiba ada.
Ramai manusia berubah menjadi alim dengan tiba-tiba...
Bulan lain tak pernah pakai jubah, ramadhan berjubah
bulan lain tak pernah berserban, ramadhan berserban
Bulan lain tak pernah nak buka al-quran, ramadhan al-quran sentiasa ditangan.
Bulan lain tak pernah bersongkok, ramadhan tak lekang songkok di kepala

Yang ni pula.....
Ramadhan ramai berbaris nak memiliki sebiji murtabak, bulan lain tak makan murtabak pun...
Ramadhan tengok air bandung meleleh ayaq liuq, bulan lain tak pandang pun

yang ni masih lagi sama....
Tak kira bulan ramadhan ke , bulan syawal ke atau bulan apa pun....pi bazar ramadhan ke, pi pasaraya ke, pi pasar malam ke still lagi berpakaian sendat, ketat.. bulan ramadhan ni hormat la sikit hak orang lain...cara berpakaian awak tu mengganggu ketenteraman orang lain, tak pasal-pasal nanti kurang pahala puasa orang yang memandang.

Thursday, 27 August 2009

Nostalgia 9801

Keterangan gambar :
Duduk dari kanan : Seme, Duan, Fadhil ( Poid), Hisyam( Ise), Nazri, Ustaz Ahmad Said (Mentor), Shukri ( Ajis), Anwar( Abe Wa), Zakiyamani ( Abe Ko) Wahab(Hub), Faizal (Tok ayah) dan Khairul ( Wok Yoh).
Tengah Kanan : Sani, Hazmah, Ruzilayati, Norlida, Azmani, Khazani, Kak Fid, Liya,Zaharah( Cik ah), Anisah,kak Ilah, Zulina dan Ahmad.
Belakang Kanan : Sakimah, Hamidah, Ct Khadijah, jamilah, Shamsiah, Noraini,Azizah,Aminah dan Zalinawati.

Inilah gambar kenangan semasa aku berada di semester pertama Pengajian Agama/ Kajian Tempatan di IPTAA. Gambar ini dirakamkan 11 tahun yang lalu. 11 tahun merupakan satu tempoh yang panjang sebab itulah rakan-rakan yang terdapat dalam gambar ini ada yang telah terputus hubungan. Apabila habis sahaja pengajian di IPTAA kami semua membawa haluan masing-masing berpandukan sekeping surat posting. Aku dan beberpa orang rakan telah dipostingkan ke negeri di bawah bayu, ada yang ke Sarawak, Negeri Sembilan, Johor, Selangor dan Terengganu. Kepada rakan-rakan yang masih berhubung terima kasih diucapkan, kepada yang terputus hubungan akan aku jejaki selagi terdaya.Semoga suatu hari nanti kita semua dapat bertemu semula untuk mengimbas kembali secebis kenangan sepanjang tiga tahun kita bersama di IPTAA.

Jika ada sahabat PAKT 9801 yang menjengok blog ini, sila bagi komen dalan ruangan komen di bawah

Friday, 21 August 2009

Ramadhan al-Mubarak


Ramadhan..bulan yang penuh keberkatan datang lagi. Esok umat islam di Malaysia akan mula berpuasa. Alhamdulillah dipanjatkan kepada Allah SWT kerana masih memberi kesempatan kepada kita untuk bertemu lagi dengan ramadhan. Ramadhan bulan yang penuh dengan keberkatan dan kenikmatan. Berkatnya ramadhan dengan turunnya al-quranul karim, berkatnya ramadhan kerana terdapat lailatul qadar di dalamnya, berkatnya ramadhan kerana pahala kebaikan dilipat gandakan oleh Allah dan berkatnya ramadhan kerana ibadah puasa itu sendiri. Jadi kepada semua umat islam selamat menyambut ramadhan al-mubarak, semoga amalan puasa kita akan diterima oleh Allah SWT. Perbanyakkan membaca al-quran, bersolat terawih, berzikir, bertasbih memuji Allah, bersedekah, berqiam dan jauhi pandangan mata dari perkara-perkara yang dilarang, kuncikan mulut dari umpatan, hindari perkara-perkara mungkar, riak, takbur dan lain-lain sifat mazmumah. Selamat Berpuasa.

Wednesday, 19 August 2009

Jalan-Jalan

Petang tadi selepas waktu persekolahan aku temankan Kari ngan Kak Zie ke KL Centrel. Dorang nak beli tiket untuk rombongan guru-guru SK Sulaiman dan family ke Kota Kinabalu, Sabah sempena cuti perayaan Deepavali nanti. Seramai 29 orang telah menyatakan persetujuan untuk melancong ke Kota Kinabalu. So tiket dah ada cuma tunggu hari untuk berangkat jer. Apapun pesanan untuk ahli rombongan....sediakan wang saku lebih sikit untuk aktiviti membeli-belah di Kota Kinabalu nanti. Khabarnya ahli rombongan akan dibawa melawat ke sekitar Bandaraya K.Kinabalu, Kundasang, Tunku Abdul Rahman Park, Kota Belut dan banyak lagi. Oleh kerana ketua rombongan adalah orang Sabah so harapnya takde masalah yang timbul sepanjang berada di sana nanti.
View ImageGambar Hiasan ....Pemandangan sekitar Bandaraya Kota Kinabalu Sabah.
Go to fullsize image

Tuesday, 18 August 2009

Kempen Yang Hampeh

Kejohanan PSKPP peringkat negeri Pahang telah berlangsung dari 13 hingga 16 Ogos yang lepas di Jerantut. Pasukan bolasepak daerah Bentong telah diletakkan satu kumpulan bersama Daerah Lipis dan Daerah Rompin. Berdasarkan undian kumpulan peluang Bentong untuk ke pusingan ke dua adalah tipis kerana Lipis merupakan juara bertahan dan Rompin merupakan team yang kuat dalam PSKPP.

Ketua jurulatih sedang memberikan semangat kepada anak-anak buahnya supaya bangkit melawan.
Perlawan pertama Bentong melawan Rompin di padang SMKA TAHAP. walaupun telah berusaha untuk memberikan tentangan namun akhirnya pasukan Bentong terpaksa akur dengan kehebatan Rompin yang menana dengan jaringan gol 4-0. Perlawanan kedua bertemu Lipis, nasib Bentong seperti sudah diketahui. Bentong memerlukan kemenangan untuk membuka laluan ke pusingan kedua. Namun bukanlah sesuatu yang mudah, memandangkan pada sebelah paginya Lipis telah berjaya mengalahkan rompin 4-1. Turun dengan misi mustahil untuk menewaskan Lipis ( walaupun ada orang cakap tiada yang mustahil dalam bolasepak ) dan juga misi untuk mengurangkan gol yang membolosi gawang , berbekalkan pemain-pemain yang cedera dan cetek pengalaman maka keputusannya sudah dapat dijangka. First half Lipis berjaya mendahului dengan jaringan 2-1.

Penyerang utama pasukan Bentong cedera di kepala akibat dipijat oleh pemain lawan
Tahniah kepada Alakari yang berjaya menghasilkan gol untuk Bentong. Bermula separuh masa kedua Lipis mula melancarkan serangan bertali arus ke arah gol....dan para pemain pertahanan pasukan Bentong tidak berdaya menahan asakan tersebut.Gol demi Gol telah membolosi gawang yang dikawal oleh Fifi. Akhirnya perlawanan berakhir dengan keputusan Bentong 1 dan Lipis 6. Haha...apapun tahniah kepada rakan-rakan sepasukan yang bermati-matian mempertahankan gawang dari dibolosi dengan lebih banyak gol.


Penjaga gol yang beraksi cemerlang menyelamatkan pintu golnya dari dibolosi penyerang lawan, namun akhirnya tewas juga dengan" kilauan" matahari.
( Tahniah Capitan, Arazmi, Emizal, Zubir, Ja'a, Keyo, Kari, Yunus, Nuar, Ijat,Fifi, Yazit, Atan, Zul, Ustaz, Boydan Akmal) kerana terpilih mewakili Daerah Bentong. Sape yang masih berminat, bertenaga, takde komitmen lain boleh cuba lagi next year .Pintu team PSKPP Bentong sentiasa terbuka untuk anda yang berminat untuk bermain, ikhlas dan tidak berkira! Thank you juga kepada ketua jurulatih, Cikgu Rostam dan juga fisioterapi Shah.



Fisioterapi pasukan sedang mendengar masalah pemain dengan penuh minat

Kepada Zul yang akan bersara dari mewakili PSKPP kerana melanjutkan pelajaran di bawah Biasiswa KPM, jutaan terima kasih diucapkan. Menurut Zul, dia telah mewakili daerah Bentong lebih kurang 9 tahun sekarang tibalah saatnya untuk bersara. Apapun terima kasih daun keladi....kalau rasa diri tu muda lagi mainlah untuk MASUM pula nanti !!!!


Sunday, 16 August 2009

Astro Oh Astro

Mudahnya pihak TV berbayar ASTRO hendak menaikan harga langganannya . Pertama pihak Astro menghantar satu surat makluman mengatakan bahawa kos penyiaran sukan dunia telah meningkat. Oleh itu bagi mengelakkan kerugian di pihak Astro maka pelanggan yang melanggan pakej sukan astro akan membayar harga baru Rm 12. RM 12 sebulan banyak tu kalau sebelum ini kena bayar RM 59.95 maka selepas ini kena bayar 71.95. Aduh mudahnya pihak Astro mencari duit.
Surat makluman yang dihantar oleh pihak Astro

Sebelah kiri bil baru dari pihak astro bagi bulan Ogos yang mengenakan cas baru berharga
RM 71.95.
Menteri berkenaan berkata ....jika ada pelanggan yang membuat aduan berkaitan kenaikan bil Astro ini, kita akan kaji. So apa lagi jom ramai-ramai buat aduan kepada Kementerian Penerangan ataupun kepada Pihak SKMM. Apa tunggu lagi kalau takde aduan maknanya pengguna bersetuju dengan harga baru.

Sunday, 9 August 2009

Takziah.

Salam takziah kepada keluarga allahyarham Cikgu Zakaria bin Abdul Wahab yang telah pulang ke rahmatullah pada pagi Jumaat 07.08.2009. Semoga Allah menempatkan roh beliau bersama orang-orang yang beriman. Jasamu dikenang hingga ke akhir hayat....alfatihah..

Arak Itu Haram.


Tahniah Dato' Dr Hassan Ali....di atas ketegasan anda!!!! Arak haram kepada umat islam, penganut agama lain lantak la..

Tuesday, 28 July 2009

Pertandingan Pantas Jawi.

Pada 23 Julai 2009, satu pertandingan bagi memartabatkan tulisan jawi telah diadakan. Pertandingan ini dianjurkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka ( Wilayah Timur) dengan kerjasama Jabatan Pelajaran Pahang( JPNP). Pertandingan ini telah dijalankan di Hotel MS Garden, Kuantan. Semua daerah dalam Negeri Pahang telah menghantar pesetra ke pertandingan ini kecuali Daerah Lipis.




Juru kuiz, penjaga masa dan hakim telah bersedia untuk memulakan pertandingan.


Ustaz Zamri bin Basri dari SK Sulaiman juga terlibat sebagai hakim dalam pertandingan ini. Amboi senyum jer ustaz.....


Peserta dari SK Sulaiman yang mewakili Daerah Bentong bagi ketagori Tahun 5 dan Tahun 6 bersama guru pengiring, Ustazah Hjh Zubaidah.



Peserta dari SKS....Anis, Fasihah,Syahirah dan Syahmi, telah mencuba sedaya upaya untuk mengeja perkataan-perkataan yang diberi. Namun apakan daya peserta lain lebih pantas daripada mereka menyebabkan mereka hanya pulang dengan hadiah saguhati sahaja. Apapun tahniah diucapkan kepada mereka ...



Jalan-jalan tengok laut di Pantai Teluk Cempedak......sebelum bergerak pulang ke Bentong. Insyaallah tahun depan jika dipilih kita datang lagi.